Rio Tinto představuje řadu vzácných růžových diamantů z dolu Argyle

Rio Tinto představuje řadu vzácných růžových diamantů z dolu Argyle

 

Přední světová těžební skupina Rio Tinto představila sbírku vzácných růžových diamantů z dolu Argyle, která byla speciálně složena tak, aby ukázala kompletní barevnou škálu diamantových ložisek.

Kolekce Argyle Pink Everlastings obsahuje 64 položek a má celkovou hmotnost 211,21 karátů, přičemž každý jednotlivý kámen váží 0,14 karátů nebo méně. Důl samozřejmě poskytne certifikát pravosti ke každému zakoupenému kusu. Společnost Rio Tinto ve snaze zdůraznit vzácnost těchto diamantů vysvětlila, že vydá už jen přibližně 100 karátů podobných diamantů do doby, než se v roce 2020 důl Západní Austrálie uzavře.


Rio Tinto vydá už jen přibližně 100 karátů podobných diamantů


"Seskupení těchto diamantů z certifikovaného zdroje v různých tvarech, velikostech a barvách je výsledkem pečlivého úsilí, které se pravděpodobně nebude nikdy opakovat," řekl Alan Chirgwin, víceprezident prodeje a marketingu v Rio Tinto.

Důl dá do prodeje tuto sbírku kamenů formou své každoroční nabídky Argyle Tender, která se bude konat v Singapuru, Londýně, New Yorku a Perthu v Austrálii. Nabídky budou uzavřeny 9. října.

FOTO: Nobless Czech