Louis Vuitton kupuje diamant o velikosti 549 karátů

Louis Vuitton kupuje diamant o velikosti 549 karátů

 

Společnost Lucara Diamond prodala neopracovaný diamant o velikosti 549 karátů značce Louis Vuitton v rámci partnerství, které má zajistit výrobu kousků na míru.

 

V souladu s dlouholetou tradicí personalizace Louis Vuitton vidí příležitost vytvořit jedinečný klenot, legendární rodinné dědictví. Díky tomuto partnerství bude klient zapojen do procesu vykreslování, broušení i leštění a stane se tak součástí příběhu, který zanese kámen do historie.

 

HB Antwerp bude tak vyrábět kámen, který je čtvrtým největším v historii Botswany. Lucara obdrží kupní cenu založenou na odhadní hodnotě hotového a vyleštěného kamene. Ten určí HB pomocí skenovacích a plánovacích technologiích. Louis Vuitton tak případně těžařské společnosti v pozdější fázi doplatí rozdíl hodnoty, pokud konečná cena překročí odhadní cenu a zároveň bude moci odečíst celkové výrobní náklady.


má výjimečnou čistotu


Lucara získala tento neopracovaný 549 karátový diamant v únoru a uvedla, že má “výjimečnou čistotu”. Kámen pochází z jižní části dolu Karowe a byl pojmenován Sethunya, což v Setswaně znamená květina.

Těžařská společnost již v lednu prodala v rámci tohoto partnerství s Louis Vuitton a HB diamant Sewelo o velikosti 1758 karátů.

Jsme nesměrně vděční, že můžeme pokračovat v tomto průkopnickém partnerství, jež vzniklo pro výrobu diamantu Sewelo na začátku tohoto roku, uvedl CEO společnosti Lucara, Eira Thomas.

 

Louis Vuitton a HB Antwerp vytvoří z kamene Sethunya mimořádnou, na míru vybroušenou a vyleštěnou kolekci diamantů, která bude splňovat požadavky globální zákaznické základny značky Louis Vuitton.

 

Foto: 549 karátový diamant Sethunya (Lucara Diamond Corp.