Dražba v Sotheby’s za 18 milionů dolarů

Dražba v Sotheby’s za 18 milionů dolarů

 

Společnost Sotheby’s získala téměř 18 milionů dolarů z prodeje důležitých šperků v New Yorku, přičemž první místo obsadil prsten s růžovým diamantem.

Vybroušený ve tvaru slzy o velikosti 12,38 karátů, Fancy pink diamantový prsten s čistotou VVS2 vynesl 4,6 milionu dolarů (373 337 dolarů za karát) což spadá do cenového rozpětí, které odhadl dražitel, který  vedl první online prodej šperků aukční síně od pandemie koronaviru v březnu.

 

"Tato aukce byla provedena v novém a inovativním formátu, hybridním online nabídkovém řízení, které vyvrcholilo dramatem živé aukce," řekla minulý týden Kendall Reed, šéfka ze Sotheby’s New York.

 

Náhrdelník 51,92 karátovým, vnitřně bezchybným diamantovým přívěskem v barvě D a tvaru slzy, následovaný samostatným 3,65 karátovým, Fancy-brownish-orangey-pink diamantem ve tvaru slzy, vyšel na 3,2 milionu dolarů. Dále diamantový prsten obsahující 19,24 karátový safír Kashmir ve tvaru cushion dosáhl na1,5 milionu dolarů.

 

Přibližně 60% nabízených položek se prodalo za jejich maximální odhadní ceny, včetně brože s růžovým turmalínem a diamantovou sponou od Schlumberger pro Tiffany & Co., která vynesla 37 800 $, což je více než dvojnásobek jejího maximálního odhadu. Prsten se 14,06 karátovým barmským rubínem vyšel na 302 400 $ oproti původnímu maximálnímu odhadu 140 000 $. Hvězdný safírový a diamantový prsten se prodal za 52 920 $, což je více než čtyřnásobek jeho předprodejního ocenění ve výši 12 000 $.

 

Celkově společnost Sotheby’s prodala 83% nabízených položek, přičemž účastníci pocházeli z 30 zemí. Tři čtvrtiny kupujících zadaly nabídky online.


Naše výsledky jsou jasným znamením, že chuť na špičkové diamanty, vzácné drahokamy a stylové drahokamy zůstává silná.


dodal Reed.

 

Foto: Sotheby's