Aukční dům Christie's představuje diamantový prsten za necelých 13 milionů dolarů

Aukční dům Christie's představuje diamantový prsten za necelých 13 milionů dolarů

 

Christie's bude nabízet diamantový prsten z dvojitého kamene od designéra Reza s odhadní cenou 12,6 milionů dolarů.

Tento prsten se skládá z 5,34 karátového fancy vivid blue, vnitřně bezchybného diamantu a 5,37 karátového diamantu D-barvy, také vnitřně bezchybného kamene. Drahokam bude představen k prodeji 22. čevence 2020. 

Ženevská aukce se měla konat v květnu a později byla naplánovaná na 1. července v průběhu pandemie koronaviru, která uzavřela podnikání a cestování na déle než dva měsíce. Prodeje budou následovat aukcí Magnificent Jewels, která se uskuteční 9. července v Hong Kongu, která je první akcí drahých šperků společnosti od vypuknutí nákazy.

Další významnou součástí ženevského prodeje je 100,85 karátový diamant D-barvy, vnitřně bezchybný, typu Ila, u kterého se očekává výše prodeje mezi 3,7 až 4,7 milionů dolarů. V nabídce je také 104,04 karátový ozdobně intenzivní žlutý diamant s předběžným odhadem hodnoty 2,6 až 3,7 milionů dolarů.

Christie's také plánuje uskutečnit běžnou aukci New York Magnificent Jewels, která by se měla uskutečnit 29. července. Aukce byla původně naplánována na duben a později byla odložena na 11. června, nyní až na 29. července. V aukci bude 115,83 karátový diamantový náhrdelník, který má F barvu a čistotu VVS1. Odhadní cena náhrdelníku je stanovena na 5 až 7 milionů dolarů.

K dalším pozoruhodným položkám, které se mají v New Yorku dostat pod kladivo, patří 53,48 karátový safírový prsten s polštářkovým brusem v hodnotě 500 až 700 tisíc dolarů a 35,77 karátový smaragdový prsten s odhadní cenou 300 až 500 tisíc dolarů.

Aukční dům Christie’s také uspořádá aukci šperků 8. července v Paříži a 30. července v Londýně. V příštích dvou měsících se také budou konat čtyři online prodeje.

Společnost Sotheby's plánuje představit svůj prodej velkolepých šperků 23. června v Ženevě, zatímco aukce v Hong Kongu je stanovena na 10. července.